Bridgestone

1931-ben Shojiro Ishibashi Japánban alapított gumiabroncs gyártó válallatot, Bridgestone néven. A cég nevét onnan kapta, hogy "ishibashi" nevének jelentése japánul "kőhíd", ezt lefordítva angolra és a szótagokat felcserélve született meg a Bridgestone márkanév. Számos autógyártó választja ezt a  prémium márkát az autóira első szerelésű gumiabroncsként.

 A Bridgestone a többi nagy konszernhez hasonlóan más márkaneveken is forgalmazza termékeit, tulajdonában áll a Dayton és 1988 óta az amerikai eredetű Firestone is. A Bridgestone folyamatos vetélkedik a világ legnagyobb gumiabroncs gyártója címéért a Goodyearral. Sok éven keresztül volt a F1 hivatalos abroncsbeszállítója, összesen 5 világbajnoki címmel büszkélkedhet. 121 futamgyőzelmével a második legtöbb Forma1 nagydíjat nyerő gumiabroncs gyártó (Goodyear mögött).

Magyarországi vonatkozása is van a Bridgestone-nak, 2008 óta Tatabányán van egy üzeme. A Bridgestone 4 kontinens 57 gyárában készíti termékeit, Magyarországon főként a  nagy méretű, és nagysebességű (UHP) abroncsokat gyártatja, megközelítőleg napi 8.000 darabot, ami nem hasonlítható a Hankook dunaújvárosi gyárának kapacitásához, de további fejlesztéseket terveznek.

Oldal: 1 / 37, összesen 904 találat