Firestone

A Firestone márkáról:

A céget 1900-ban alapította Harvey Firestone az amerikai Akronban, Ohio államban. Kezdetben kerékpárok, illetve babakocsikra gyártott abroncsokat, majd meglátta a lehetőséget az autókban, melyek akkoriban kezdtek elterjedni. Mivel barátja volt Henry Fordnak, ezért a piac adott volt, a Firestone hamarosan a Ford beszállítója lett.

A gumiabroncsok történetének egyik jelentős szabadalmát köszönhetjük a Firestone-nak, 1904-ben kifejlesztették az egyenes falú, acél peremhuzalos gumiabroncsot, melyet négy évvel később, 1908-ban már az összes amerikai gumiabroncs gyártó alkalmazott.

A márka további karrierjét megalapozta, hogy 1911-ben  Firestone abroncsokkal szerelt autó nyerte meg az Indy500-as autóversenyt.

A japán Bridgestone 1988-ban megvásárolta a Firestone-t, ezzel együtt megszerezte a hatalmas amerikai piacot is.

A Bridgestone folyamatos harcban áll a világ legnagyobb gumiabroncs gyártója címéért a Goodyearral. 121 futamgyőzelmével a második legtöbb F1 nagydíjat nyerő gumiabroncs gyártó. A Bridgestone a többi nagy konszernhez hasonlóan tulajdonol egyéb márkaneveket is más kategóriákból, ilyen az amerikai eredetű Firestone és a Dayton.

Oldal: 1 / 14, összesen 327 találat