Vredestein

Vredestein márkáról:

A Vredestein eredetileg holland gumigyártó.

A céget 1908-ban alapította Emile Louis Schiff Nederlandse guttaparcha Maatschappij Delft néven, szerencsére ezt a nevet NV Rubberfabriek Vredesteinre változtatta. A Vredestein név egy Schiff által megvásárolt Loosdunieni birtok neve volt Hollandiában, ahol a gumigyártást megkezdték 1909-ben.

A cég kezdetben mindenféle gumi termékeket gyártott, beleértve cipő sarkat, labdákat, padlóburkolatot, csizmát is.

1934 szeptember 13-án (nem tudjuk, hogy péntek volt-e), a gyár nagy része megsemmisült egy tűzben. Az újjáépítés azonnal megkezdődött, és megalakult egy kerékpár gumiabroncs gyár is Doetinchem-ben, még ugyanabban az évben.

1946-ban a cég az amerikai BF Goodrich tulajdonába került, több mint 20% részesedéssel.

A vállalat növekedése 1962-ben felgyorsult. 1971-ben, a cég teljesen a BF Goodrich tulajdonába került és a fúzió segítségével a Vredestein termékei hamarosan a világ 125 országába eljutottak.

A világcéggé válás során, az 1970-es években a Vredestein márka egyre inkább összpontosítani kezdett az autó, mezőgazdasági, ipari és kétkerekű gumiabroncsok gyártására.

A Vredestein jelenleg annak az Apollo Tires Companynak a tulajdonában áll, amely hamarosan Magyarországon, Gyöngyös mellett készül egy több ezer főt alkalmazó gyárat építeni.

Abroncsait a sportosság és a kiváló minőség jellemzi. Különös ismertető jegye, hogy mintázatai nem csak hasznosak, de szemet gyönyörködtetőek is. Ebben nem kis szerepe van az autótervezésben méltán nagy nevet szerzett olasz Giugiaro Design műhelynek, ahol azokat a Vredestein mintázatokat megálmodják, amelyeket később a mérnökök formába öntenek.

Keresse nálunk a Vredestein kiváló abroncsait!

Oldal: 1 / 23, összesen 573 találat